1982 İstanbul doğumlu, Küçüklüğünden beri hayatta en sevdiği şey sinemadır. Üniversitede Uluslararası Finans’la boğuşurken, baktı bu iş böyle olmayacak bari çok severek rahatça mezun olacağım bir bölüm okuyayım der ve film okumaya karar verir. O sırada İngiltere’de Kent Üniv. İşletme’ye başvurmustur, Tenenbaum Ailesi hakkında bir deneme yazar ve kabul edilir. Dersler başlayınca farkeder ki; aslında film degil ‘Film Studies’ bölümündedir ve Film Studies pratik değil, tam tersi teorik bir bölümdür! Ama sorun etmez. Zaten Bilgi’de Finans okurken de seçmeli ders olarak Selim Eyüboğlu’nun bilim kurgu ve fantastik sinema üzerine olan dersini alıyordur.
Jason Voorhees ve 13. Cuma filmlerinin popüler kültürdeki yeri ile ilgili bir tez yazarak mezun olduktan sonra, pratik film dersleri almaya karar verir ve Los Angeles’taki NYFA 8 haftalık film okuluna yazılır. Orada kendisini sınamak icin ilk 4 hafta sonunda ödev olarak çektigi Vidalar isimli Sulhi Dölek uyarlamasi kısa filmi ile bir anda kısa filmci olur. Daha sonra sadece kendi imkanları ile Sandık isimli bir kısa film daha çeker. Şimdi ise Londra’da Film ve Video üzerine Master yapıyor. İlk filmleri epey deneysel çalışmalardı. Hatta fantastik sinema örnekleri diyebiliriz. Şu ana kadar Türk sinemasında pek denenmemiş atmosferler yaratmaya çalışıyor. Filmleri çekim ve montaj aşamasında kendiliğinden şekilleniyor.
Vermek istediği belli bir mesaj veya ana fikir yok. Boyle, kaygılardan uzak, derin felsefeler içeren ama içerdigi şeyleri açıklamayan yorumu izleyiciye bırakan filmlerden hoşlanıyor ve kendi filmlerini de öyle yapıyor…
Etkilendiği ve takip ettiği sanatçılar , Franz Kafka, Ömer Seyfettin, David Cronenberg, David Lynch, John Carpenter, Chris Cunningham, Harmony Korine; müzisyen olarak ise Tchaikovsky, Aphex Twin ve Rephlex Records’un kadrosundaki diğer tüm müzisyenler. Bir de Slayer‘in God Hates Us All albümünden feci şekilde hoşlanıyor…
Can Evrenol’un çektiği sarsıcı kısa filmleri kendi web sitesinde izleyebilirsiniz: http://canevrenol.com
Can Evrenol yazılarını okumak için tıklayın