Ekşi Sözlük, Öteki Sinema olarak çok fazla önemsediğimiz bir platform. Öncelikle en fazla ziyaretçiyi buradan alıyoruz, dahası ise bizim yazarlarımızdan ikisi de bu platformun değerli birer üyesi ve en önemlisi Ekşi’yi okumaya bayılıyoruz.

eksi-sozluk

Ekşi Sözlük’ün ara sıra kendi içinden sabote edilmeye çalışılsa bile fikir ve düşünce özgürlüğünün memlekette ki en önemli kalesi olduğuna inanıyoruz. Ekşi Sözlük çok acayip bir yer; Ayvalık tatiline çıkmadan önce “nerelerde yenilir, içilir”i de öğrenebilir, seyredeceğiniz bir film hakkında bizim bile aklımıza gelmeyen yorumları okuyabilir, tanrı ya da yaşam kavramlarını sorgularken yardım alabilirsiniz. Yazarlarının çoğu ise kendi kalitelerinin farkında bile değil! Ulusal basında çıkan her konuda yazılmış her yazıya fark atabilecek kalitede fikirler paylaşılıyor bu sitede ve pek çok klonu olmasına rağmen hiçbiri aslının yanına dahi yaklaşamıyor.

Umarım ömrü çok uzun olur çünkü ekşi giderse memleketi gerçekten terketmenin vakti de gelmiş olabilir.

Aslında bu yazının amacı Öteki Sinema için Ekşi’de açılan başlığa yazarak bizi onurlandıran yazarlarına teşekkür etmek. Onlar sayesinde bizi takip etmesini istediğimiz asıl kitleye daha kolay ve hızlı ulaşabiliyoruz ve bunun için “Öteki Sinema” hakkında bir iki kelam edenlere, yardımları ve “Öteki”yi sevdikleri, önemsedikleri için gerçekten minnettarız.

“bilimkurgu, anime, korku ve grindhouse tarzı film tanıtımları ile dikkat çeken site. bir zamanların şukela sinema dergilerinden geceyarisi sinemasi‘nin özlenen tadını geri getiriyorlar.” asden

no more mr. nice guy yazısı varmış gibi geldi ilk girip baktığımda, harbiden de varmış. hemen girip okuduğumda anladımki bu sinema sitesinin yazarı-okuru hep senin benim gibi adamlar. sinema severler, seksenler, rock-metal…herşey güzel, kafa adamların bulunduğu gündellik kaygısından çok iyi filme önem veren blog sitesi. siz de iki kelam ederseniz yayınlıyorlar hem de…” horace pinker

“kötü bir huyum var; severek takip ettiğim siteler hakkında zaten benim rutinim olduklarından dolayı entry girmiyorum. onları hak ettikleri övgüden mahrum bırakıyorum. öteki sinema denen mevhumun hastası olarak, “Öteki Sinema” için bunu bozacak olursak : fright night, re animator, in the mouth of madness, shocker gibi hastası olduğumuz öteki filmleri hatırlatması ile nostaljik hezeyanlarımıza ilaç, gündemdeki film incelemeleri ile gişe filmlerine sapıp yoldan çıkmamıza engel, adını duymadığımız öteki sinema filmleri dosyaları ile bu konudaki açlığımıza derman olmuş şahane blogdur. ben evde işte her yerde kullanıyor ve etrafıma da kullandırıyorum. bizim hanım, çocuklar falan zaten hastası. günde üç defa kullanıyorlar nerdeyse. geçen gün komşum ali abi geldi, “denedim, çok iyiydi” dedi. o da çok memnun kalmış. herkese öneriyorum.” sitki siyril

“uykusuzluk ceken bir bunyenize ilac gibi gelen web sitesi. sozluk tabiri ile $ukeladir. sadece okuyun, okuyun, okuyun… bir bakmi$siniz sabah olmu$.  farkli sinema zevki olanlar icin kutsal bilgi kaynagidir” karaktersiz

blank

Murat Tolga Şen

Murat Tolga Şen, sinema eleştirmeni, senarist ve oyuncudur. Öteki Sinema'nın kurucusudur ve OFCS (Online Film Critics Society) üyesidir. 2012-2023 yılları arasında Medyaradar sitesinde TV sektörüne dair eleştiriler kaleme almış, 2014-2016 sezonunda Okan Bayülgen’in Dada Dandinista adlı programının yazı grubunu yönetmiştir. Ayrıca 2017-2019 yılları arasında Antalya Sinema Derneği’nin danışmanlığını yapmış ve 2014-2023 yılları arasında Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası’nda oyunculuk yapmıştır. Şen, "Bir Notanın Hikayesi" adlı belgeselin senaryo yazarı ve "Bir İz - Madımak" belgeselinin danışmanıdır. Yazılarına Beyazperde ve Öteki Sinema'da devam etmektedir.

5 Comments Bir yanıt yazın

  1. ”sadece okuyun, okuyun, okuyun… bir bakmi$siniz sabah olmu$”
    Çok doğru bir yorum olmuş : )
    Gerçekten harika bi siteniz var, birçok arkadaşıma önerdim bu siteyi , hepsi takip ediyor şu anda..
    Başarılar ;)

  2. Ekşi Sözlük gençlerin sesi olarak önemli bir boşluğu dolduruyor. Hiç bir yerde tartışılamayan konular tartışılıyor. Her kafada insan kendi görüşlerini özgürce savunabiliyor. Ben de bu geniş bilgi kaynağı içinde ufak tefek bir katkı yapabiliyorsam ne mutlu.

    Ancak tabii ki sözlüğün asıl amacının dışında kullananlar da var. Son bir problem yaşadık mesela bu tarz bir yazarla, ama üstünde durmaya değecek bir kişi değil. Sonuçta genele bakmak lazım. O yazarın girdiği entryden sonra yazılanlara bakılınca zaten doğru yolda olduğumuzu anlıyoruz.

    Herkese kendimizi sevdireceğiz diye bir kaygımız zaten yok. Bizim yaptığımız iş çok farklı bir kitleye hitap ediyor. O kitlenin çoğu da bizim kafamızda olduğu için bir problem yaşamıyoruz.

  3. Yazıda bahsetmememe rağmen Ek$i’nin aynı zamanda ciddi bir “şöhret yapma” potansiyeli var. Sözlük adminleri kart bastırıp “yarın büroma gel, seni Ek$i’de çıkaracağım!” dese yeridir. Mesela benim de çok sevdiğim “Alkışlarla yaşıyorum” sitesi ek$i’nin bu potansiyelinin bariz örneklerinden biri…

    Okan Bayülgen’in “Disko Kralı”da net olarak Ek$i reytinglerini ciddiye alan bir program. Neredeyse tüm dizi ekipleri “Bu bölüm beğenildi mi acaba?”yı ek$i’den takip ediyorlar.

  4. Ekşi sözlük yıllardır takip ettiğim bir site ve hala da ederim ama benim gözümde eski hali kesinlikle yok. Nerede o eski bayramlar diyenler gibi nerede o eski ekşi demekten kendimi alamıyorum. Hele filmler için başvurulacak son yerin kesinlikle ekşi sözlük olduğuna eminim artık. Hiç bir filmi sevmeyen ve hiç bir filmden zevk almayan, kendi deyimleriyle; o kadar filmin yarısında çıkan, izlediği zamanı kayıp sayan (normalde ne yapıyorlar çok merak ediyorum) ve aylarca emek harcanmış filmlere olmamış diyen ‘entellektüel’ kitle zor bulunur. Ekşi sözlükte yazıda da adı geçen önemli değerler artık çok az ve küçük bir topluluk, onları keşfetmek için devamlı ekşi sözlük takip edenlere saygı duyarım. Madem burada nick teşhir edilmiş. Ben de ekşi sözlüğü sevmemi sağlayan immanuel tolstoyevski’ye buradan selam ederim.

  5. @ Gorcun’a katılıyorum. Nerede o eski ekşi: ) Belirttiği; memnuniyetsiz -en sevdiği film requiem for a dream olan ama her filmi ciddiyetsizce eleştiren- bir kitle var. Aslında kınanacak bir şey değil. Ne kadar kocaman laflar söylemeye kalksalarda “ortalama Türk” neye benzerin total cevabı gibi bir topluluk. En popüler başlıklardan birinin; “bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ” olduğu düşünüldüğünde fikir verecektir.

    Ama ekşiyi hala kullanmanın yolları var tabi. Bir başlıkla ilgili girilmiş ilk 10 entry dikkate alınmalı.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

blank

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

blank

Oscar’lı Yönetmen 83 Yaşında Hayatını Kaybetti

Oscar’la birlikte Altın Küre ve BAFTA ödülü sahibi 83 yaşındaki
blank

Baskın ilk Gösterim 19 Eylül’de İstanbul’da

Baskın ilk gösterim, İstanbul'da, 19 Eylül Perşembe akşamı, saat 21:00'da,