In space, no one can eat ice cream!

Uzayda kimse dondurma yiyemez!

killerklowns3dAdı gibi delice bir seyirlik olan Killer Kowns From Outer Space, Chiodo biraderlerin (Stephen, Charles ve Edward) 1988 yapımı, beraberce yaptıkları ilk ve tek uzun metrajlı filmleri. Kült mertebesine uzun zaman önce ulaşmış, ilginç bir sinema deneyimi olmayı ise hala sürdürüyor.

1980 sonlarında özellikle Clownhouse (1989) ve IT (1990) gibi yapımlarla bir süre ünlenen palyaço korku filmleri, çocukluğumuzun bu renkli simalarını eli kanlı katillere dönüştüren bir furya yaratmıştı. KKFOS ise komedi unsurları daha önde olan  ve Attack of the Killer Tomatoes gibi 70’lerin uzaylı istilası filmlerinin izinden giden  bir komedi/korku filmi.

Mike ve Debbie  Amerikan fimlerinden aşina olduğumuz üzere sıra sıra dizilmiş araçlar eşliğinde, şehir manzarası karşısında gençlik hormonlarının etkisi ile güzel bir gece geçirmeye çalışmaktadır. Ancak göktaşı sandıkları bir cisim hızla yakınlarında bir yere düşer. Debbie sevgilisini ikna ederek düşen şeyi görmeye götürür. Gittiklerinde şaşkınlık içinde ormanlık arazide bir sirkle karşılaşırlar.

Snyder şüphelense de Mike üç Türkcell kızının kafamıza kaktığı “Merak ne güzel şey” şarkısının beynine vermiş olduğu zarar nedeni ile kendini tutamaz ve sirke girer. Çok geçmeden ikili sirkin aslında bir UFO olduğunu ve Palyaço görünümlü uzaylıların insanları pamuk şekerine bulayarak kendilerine yemek yapmak için bu ufak kasabayı ziyaret ettiklerini anlarlar.

Uzaylılar, ellerindeki mısır patlatma makinası, pamuk şekeri yapan bir ışın tabancası ya da asit içeren tartlar gibi garip silahlarla insanları avlamaktadır. Mike ve Debbie olanları anlatmak için polise gitse de uzun süre kimseyi ikna edemezler.

Yine de Debbie’nin eski sevgilisi olan polis duruma bakmak için Mike ile tura çıkar ve şehrin heryerini sarmış olan bu palyaço ordusu ile karşılaşır. Artık kurtulmak için tek çareleri indikleri sirkimsi gemiyi bulup düşmanlarının kökünü kazımaktır.

cats

Oldukça absürt ve eğlenceli bir yapım olan KKFOS renkli tasarımları ve korkunç palyaço dizaynları ile göz dolduruyor. Ayrıca synthesizerlı garip elektro/punk gitar tınıları, ağır çekim palyaço saldırıları ile de gülme katsayısını arttırıyor. Özellikle 80’ler müziklerinden hoşlananlar için The Dickies’in Killer Klowns şarkısını şiddetle öneriyorum.

Chiodo biraderler özellikle stop motion hamur animasyonları ile zamanla ünlü olmuş birçok filmin efektlerinde rol almışlar. B-Side filmlerin günümüzde gelmiş olduğu statünün havası ile filmin devamını çekmek için de kolları sıvamışlar.

blank

blank

Masis Üşenmez

1979 İstanbul doğumlu yazar ilk sinema deneyimini Superman ve Star Wars’la yaşayıp kendini çizgi roman ve bilim kurgu dünyasına atar. 2006 yılında "Öteki Sinema" kadrosuna katılır ve sitenin gelişiminde önemli rol üstlenir. Halen Öteki Sinema'da editörlük ve Cinedergi'de yazarlık yapmaktadır.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

blank

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

blank

The Atomic Submarine (1959)

türünün meraklılarının kaşırmaması gereken siyah-beyaz bir 1950'ler b-bilimkurgu kült klasiği
blank

Late Phases (2014)

Late Phases, ev istilası ve kurt adam filmlerinin ilginç bileşiminden