Korku Filmlerinde Bir Makyaj Ustası: Alev Ünal

15 Aralık 2015

Korku filmlerini seven herkes, bu filmlerde kullanılan özel efektlere, animatroniklere, canavarları-iblisleri hayata geçiren Prostetik makyajlara düşkündür. Ben de öyleyim. Bilirim ki Rick Baker, Tom Savini, John Chambers gibi isimlerin müthiş çabası olmasa o filmleri bu kadar sevmeyecektik.

Bizde makyaj deyince yıllarca Corci’nin ismi anıldı durdu. Açıkçası artık youtube’da bile videolarını izleyip evde kolayca yapabileceğiniz, bilek kesme, yaralı yüz yapma numaralarını onun bazı atölyelerinde izledim ama artık yılda 22 korku filminin çekildiği bir sinema sektörüne sahibiz ve makyaj işinde de Corci’nin isminden fazlası var.

Benim hala en iyi makyajlara sahip yerli korku filmi olduğuna inandığım Alev Ünal da bu isimlerden. İsmail Sönmez’in Kervan filmini setinde karşılaştığım ve korku filmleri üzerine sıkı bir sohbet gerçekleştirdiğimiz Alev’den çalışmalarına dair fotoğraflar rica etmiştim. Onlar geleli çok oldu ama ben yoğunluktan paylaşmayı ihmal ettim. Şimdi Alev’in makyaj dünyasına dalıyoruz ve o korkunç suratlar nasıl ortaya çıkıyor diye bakıyoruz.

IMG_7445

IMG_7433

IMG_7616

IMG_7584

IMG_7462

IMG_7210

IMG_7668

IMG_7849

IMG_8018

IMG_8172

IMG_7928

blank

Murat Tolga Şen

Murat Tolga Şen, sinema eleştirmeni, senarist ve oyuncudur. Öteki Sinema'nın kurucusudur ve OFCS (Online Film Critics Society) üyesidir. 2012-2023 yılları arasında Medyaradar sitesinde TV sektörüne dair eleştiriler kaleme almış, 2014-2016 sezonunda Okan Bayülgen’in Dada Dandinista adlı programının yazı grubunu yönetmiştir. Ayrıca 2017-2019 yılları arasında Antalya Sinema Derneği’nin danışmanlığını yapmış ve 2014-2023 yılları arasında Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası’nda oyunculuk yapmıştır. Şen, "Bir Notanın Hikayesi" adlı belgeselin senaryo yazarı ve "Bir İz - Madımak" belgeselinin danışmanıdır. Yazılarına Beyazperde ve Öteki Sinema'da devam etmektedir.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

blank

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

blank

W.I.P (Women in Prison) Filmleri Sergisi

W.I.P... Yani Women in Prison... Özellikle 70'ler istismar sinemasının bir
blank

50 Yılda Altın Portakal’ın En İyi Filmleri

Altın Portakal, Türkiye'nin en köklü film festivali... Misyonunu ve değişim