Bir mastürbasyon ne kadar kötü sonuçlanabilir ki? İşte Tub tam da bu soruya cevap olabilecek türden bir film. 2010 yapımı olan ve yönetmenliğini Bobby Miller’ın yaptığı film konusunun ilginçliği ile dikkat çekerken işini bilen ellerden çıktığı çok belli olan bir kısa film olarak takdiri hak ediyor.

TubPoster5-11x17webBobby Miller, 2009 yılında Colombia Üniversitesi Sinema Bölümü’nden mezun olmuş genç ve çılgın bir kısa filmci… Senaristlik, yönetmenlik, oyunculuk ve çizgi film yapımcılığı gibi birçok alanda faaliyet gösteren Miller’ın dünya tarafından tanınmaya başlamasındaki en büyük adım, şimdi izlediğiniz/izleyeceğiniz Tub adındaki filmi. Sundance Film Festivali ve Cannes dâhil birçok festivalde gösterilmiş ve ödüller kazanmış olan yapım, yönetmenin çektiği 6. kısa…

Öteki Sinema için yazan: Nuri Şimşek 

Filmimizin erkek karakteri Paul bir hukuk bürosunda avukat olarak çalışmaktadır. Bir gece sevişme arzusuyla kız arkadaşına yakınlaşır fakat reddedilir. Çareyi banyoya giderek mastürbasyon yapmakta bulan Paul ertesi gün başına gelecek olan olaylardan habersiz bir şekilde yatağına geri döner. Mutfakta oturduğu sırada banyodan gelen sesler dikkatini çeker ve küvetin tıkandığını ve dışarıya doğru bir şeyler taştığını görür. Bir pompa yardımıyla tıkanıklığı açmaya çalışırken delikten ipe benzer kalın bir madde çıkar. Ucu deliğin içine doğru gitmektedir. Paul tüm gücünü kullanarak değişik yapıdaki maddeyi çeker ve sonunda küvet deliğini tıkayan şeyi çıkartmayı başarır. Fakat bir terslik vardır. Küvet deliğinden çıkan şey göbek kordonuyla birlikte bir bebektir.

Modern zaman insanının, değişen duygu, düşünce, davranış ve alışkanlıkları içinde belirli bir program dâhilinde hareket ederken meydana gelen farklı olaylar karşısında verdiği tepkilerin ustaca yansıtıldığı bir film olan Tub aynı zamanda kişisel sorumlulukların üstüne bir de aile sorumluluğu alabilir miyim diye düşünen günümüz insanının eleştirisini yapıyor.

Tub

Beklenmedik mutlulukların beklenmedik üzüntülere yol açabildiği bir dünyada yaşıyoruz diyen filmde dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise kullanılan müzikler. Filmin önüne geçmeyen fakat girdiği anlarda duyguyu pekiştirmeyi iyi başarmış müzik kullanımı ülkemizdeki kısa filmcilerin filmlerin tamamını müzikle doldurma alışkanlıklarından vazgeçmesi adına örnek teşkil edici bir yapıda…

Küvetten gelenin yine küvete gittiği başarılı bir kısa film olan Tub, arkasına sağlam yapım desteği alan işlerin başarısına güzel bir örnek.

blank

Misafir Koltuğu

Öteki Sinema ekibine henüz katılmamış ya da başka sitelerde yazan dostlarımız her fırsatta harika yazılarla sitemize destek veriyor. Size de okuması ve paylaşması kalıyor...

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

blank

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

blank

Bir Problem İçin İki Çözüm (Abbas Kiarostami, 1975)

Kısa film dendiğinde, uzun metrajın kısaltılmış bir kopyasını anlamak gerekmediğini
blank

Bir Zamanlar Kumbağ’da (2010)

Bir Zamanlar Kumbağ'da, senaryosu, yönetmenliği ve görüntü yönetmenliği Kurt Ram