Walking Dead Hakkında Bilmediğiniz 15 Şey

17 Şubat 2013

Sevilen zombi dizisi Walking Dead, verdiği uzunca bir aradan sonra 10 Şubat’ta yayınlanan dokuzuncu bölümü ile ekranlara tekrar merhaba dedi. Daha önce Öteki Sinema’da üçüncü sezonu yayınlanmakta olan dizinin ilk iki buçuk sezonuna ait zombi ölümlerinin, birbirinden leziz çizimlerle süslenmiş, istatistikî bilgiler içeren grafiklerini paylaşmıştık. TVDuck isimli site ise “Walking Dead Hakkında Bilmediğiniz 15 Şey” başlığı altında esprili ve ilginç verileri bir araya getirmiş. Biz de yakışıklı çizimler eşliğinde sunulan bu eğlenceli verileri sizlerle paylaşmak istedik.

01. Walking Dead’de ‘zombi’ kelimesi bir kere bile olsun telaffuz edilmedi. Onlara, en başta ‘Walkers’ (aylaklar/yürüyenler) olmak üzere, bambaşka isimler koydular; ‘Roamers’ (aylaklar), ‘the Herd’ (sürü), ‘Lurkers’ (boş gezenler), Floaters’ (yüzücüler) ve ‘Biters’ (ısırganlar) gibi.

Walking-Dead-Infographic 2

02. Aylakları oynayan oyuncular, nasıl bir aylak gibi yürünebileceğini ve hareket edilebileceğini öğrenmek için ‘zombi okulu’na gitmek zorundalar.

Walking-Dead-Infographic 3

03. Birinci sezonun birinci bölümünde, Rick Grimes’ın öldürdüğü ilk aylaktan sıçrayan kanlar, gömleğinde gülen bir kurukafa lekesi bırakıyor.

Walking-Dead-Infographic 4

04. Norman Reedus’un canlandırdığı Daryl Dixon karakteri Horton Scout HD 125 isimli özel bir arbalet kullanıyor. Reedus, satış fiyatı 300 dolar olan aleti, çekimlerden sonra evine götürdüğünü söylemiş.

Walking-Dead-Infographic 5

05. Çekim zamanı, aylakları oynayan oyuncular bir arada yemek yerken, insanları oynayanlar onlardan ayrı takılıyormuş.

Walking-Dead-Infographic 6

06. İkinci sezonun on üçüncü bölümü o kadar soğuk bir havada çekilmiş ki aylakların ağzından çıkan buharları daha sonra masada dijital olarak silmek zorunda kalmışlar.

Walking-Dead-Infographic 7

07. Walking Dead evrenindeki aylakların yaşayanlara oranı 5.000’e 1.

Walking-Dead-Infographic 8

08. Üçüncü sezonun ilk bölümü, 10 milyondan fazla kişi tarafından seyredilerek dizinin şu ana kadar en fazla seyirci toplayan bölümü olmuş.

Walking-Dead-Infographic 9

09. Dizide toplam 349 aylağın öldürülmesine tanık olmuşuz. Hala yaşayanlar arasında en fazla leş sahibi olanlar ise sırasıyla şöyle; Rick 86, Daryl 41 ve Andrea 22.

Walking-Dead-Infographic 10

10. Dizideki ekibin Atlanta’daki klinikte karşılaştığı bilim insanının ismi Edwin Jenner idi. Jenner, ismini 1790’larda çiçek hastalığı aşısını bulan İngiliz bilim insanından alıyor.

11. Walking Dead’in ilk bölümü 2010 yılının Halloween’inde yayınlandı.

Walking-Dead-Infographic 11

12. Walking Dead, Rick’in ilk bölümde vurduğu ‘bisikletli aylak’ın geçmişini gün yüzüne çıkaran internet bölümleri (webisode) yayınladı. 2011’in yaz aylarında yapılan çekimler toplam 27 saat sürdü.

Walking-Dead-Infographic 12

13. Birinci sezonda Merle Dixon’ın çatı katından ateş etmeye başladığı sahne, gerçek hayatta kargaşaya neden oldu. Film çekildiğini bilmeyen bazı insanlar, aktör Michael Rooker’ı keskin nişancı zannederek polise haber verdi. Bunun üzerine gerçek bir SWAT timi olay yerine geldi. Neyse ki hiç kimse tutuklanmadı.

Walking-Dead-Infographic 13

14. Valinin zulasındaki aylak kafaları, kahve telvesi, çay ve boya kullanılarak sarartıldı.

Walking-Dead-Infographic 14

15. Üçüncü sezondaki 17 insan ölümünden 14’ü gene insanların elinden gerçekleşirken, sadece 3’ü aylaklar tarafından öldürüldü.

Walking-Dead-Infographic 15

Kaynak: tvduck.com

blank

Murat Kızılca

1971 İstanbul doğumlu. Aylık online sinema dergisi CineDergi ve aylık kültür sanat dergisi kargamecmua için sinema yazıları kaleme alıyor. 2008 yılından beri katkı sağladığı Öteki Sinema’da bir yandan da editörlük görevini sürdürüyor.

2 Comments Leave a Reply

  1. Sinek küçüktür ama mide bulandırır:
    “07. Walking Dead evrenindeki aylakların yaşayanlara oranı 5.000’e 1.” Çeviride küçük bir sürçme olmuş:
    “07. Walking Dead evrenindeki aylakların yaşayanlara oranı 1’e 5.000.” olacaktı.

  2. çeviride yanlışlık yok.
    aylakların yaşayanlara oranı 5000’e 1’dir. yani 5000/1 dir.
    Yani aylakların sayısı insanların sayısından 5000 kat fazladır.
    1’e 5000 diyebilmek için; yaşayanların aylaklara oranı denmelidir. fakat aylakların yaşayanlara oranı denmiş. öyleyse 5000’e 1’dir. Yanlışlık yoktur.
    Bu da 7 milyar nüfuslu dünyada 1.4 milyon insan olduğu ve 5.998.600.000 aylak olduğu anlamına gelir. Tabi bu sayılar herkesin aktif olduğundaki sayıları ifade etmektedir. Şu anda oran korunsa bile, bu sayılardan çok daha az aylak ve yaşayan vardır. Saygılarımla.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

blank

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

Türk Sinemacılarına Gişe Önerileri

Öteki Sinema olarak sadece kötü film izlemeyi sevenlere değil, iyi
blank

Sansür Baştan Kokar!

Sansür; çağrılmayan, davet ulaşmayan, dikkate alınmayan sinema yazarlarından, gazetecilerden başlıyor